Gå bort-present!

img_8824
Jag har en nygammal hobby – Pickla grönsaker. Det är ju såå enkelt, så gott och kan göras på saker oftast redan finns i hemmet. Måste verkligen göra detta oftare. Samtidigt som jag höll på så slog det mig att detta dessutom är en sjukt bra gå bort-present! Och en billig variant dessutom. Perfekt att ta med om man blir bortbjuden på middag!

Recept på busenkel smörgåsgurka:

1 stor gurka
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl socker
3 dl kallt vatten
Lite dill och senapsfrön

Gör så här:

Rör ihop socker, vatten och ättikssprit i en kastrull på svag värme så att sockret löses upp. Låt kallna. Hyvla gurkan med hjälp av en osthyvel och lägg i burken varvat med lite dill och senapsfrön. Häll över lagen och vips så är det klart! Det bästa är att den blir godare och godare för varje dag.